Gehoorbescherming

& zwemdopjes

Bescherm je oren nu voor later!

Schadelijk geluid voor de toekomst

We zijn omringd door geluiden, de meeste geluiden zijn op een ‘normaal’ volume, zoals de gesprekken die we door de dag heen met elkaar voeren.
In sommige gevallen kan geluid schadelijk zijn, zoals bij het klussen, motorrijden of tijdens concertbezoek.
Ook wanneer u nu geen last heeft van de luidheid van deze geluiden of u ervaart het juist als prettig (wie zet nu niet de radio harder bij een fijn liedje?), kunnen té harde geluiden toch schadelijk zijn voor het gehoor.
Ze zorgen ervoor dat de haarcellen in het slakkenhuis binnen in het oor eerder kapot gaan. Hierdoor kunt u eerder slechthorend worden en ook in een grotere mate dan gemiddeld voor uw leeftijd. Het is dus belangrijk om te beschermen wat er nu is, om niet in uw pensioentijd een groter gehoorverlies te hebben dan gewenst zou zijn.
Lawaaislechthorendheid is nog steeds een van de moeilijkste vormen van gehoorverlies om te compenseren met een hoortoestel.
In veel gevallen kan er geen 100% spraakverstaan meer gerealiseerd worden in een rustige kamer…laat staan met visite of in een restaurant…

Verschillende soorten gehoorbescherming

Er zijn vele soorten gehoorbescherming en filtering mogelijk, afhankelijk van het doel van gebruik.
Werkt u in de metaalsector is er bijvoorbeeld meer en andere demping noodzakelijk dan wanneer u naar een concert gaat of een slaapdopje nodig heeft.
Afhankelijk van de situatie zal ik u adviseren welke gehoorbescherming het beste is.

Muzikanten en bedrijven

Hoorcentrum Weert kan gehoorbescherming leveren voor diverse doeleinden. Van muziekscholen tot aan de metaalindustrie. 
In overleg is het ook mogelijk om op locatie afdrukken te komen maken van uw medewerkers. Voor meer informatie omtrent mogelijkheden / offerte, stuurt u dan een aanvraag per e-mail.
Graag duidelijk vermelden om hoeveel personen het gaat en de soort werkzaamheden.

Zwemdopjes

Er zijn situaties waarin het wenselijk is dat er tijdens het zwemmen of douchen geen water in de oren komt. Bij Hoorcentrum Weert worden zwemdopjes gemaakt van een zacht, drijvend siliconen materiaal. Deze dopjes worden geheel op maat van de oren gegoten en krijgt u direct na de afspraak mee naar huis met één maand pasvormgarantie. Vaak is er keuze uit een aantal felle kleuren.

Wilt u liever zwemdopjes van een semi-transparante kleur om het minder te laten opvallen, dan is dit ook een mogelijkheid. Ook hierbij wordt er een afdruk van de oren genomen en vervolgens wordt deze in een oorstukjes lab verwerkt tot een passend zwemstukje. De prijs van deze stukjes is aanzienlijk hoger.